Sivylla’s Christmas Cookies

Make this with your kids!

Πάντα λέω ότι δεν είναι πραγματικά Χριστούγεννα, αν το σπίτι δεν μυρίζει Χριστούγεννα! Και ο καλύτερος (και πιο νόστιμος) τρόπος για να γεμίσει το σπίτι χριστουγεννιάτικες μυρωδιές είναι τα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα. Μαζευτείτε στην κουζίνα, βάλτε τις Χριστουγεννιάτικες ποδιές σας και δημιουργήστε τα πιο νόστιμα μπισκότα που μυρίζουν Χριστούγεννα. Η συνταγή που ακολουθεί είναι ιδανική για παιδιά, αφού είναι super γρήγορη, super εύκολη, περιέχει αγνά υλικά και πολλή αγάπη. Φτιάξε τη ζύμη και άφησε τους sous chefs της οικογένειας να αναλάβουν τα υπόλοιπα.  Έτοιμοι;

Υλικά:

Για τη ζύμη

  • 220 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, κομμένο σε κύβους
  • 200 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 1 βανίλια
  • ½ κουταλάκι αλάτι
  • ½ κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 2 αυγά
  • 300γρ. μέλι
  • 900 γρ. αλεύρι μαλακό. Μπορεί να χρειαστεί περισσότερο. Πρόσθεσε τόσο, ώστε να μην κολλάει στα χέρια.

Για τη διακόσμηση

  • Ζαχαρόπαστα λευκή (ή σε ότι χρώμα σου αρέσει)
  • Χρωματιστά καραμελάκια

Οδηγίες:

Σε ένα μπολ χτύπησε τη ζάχαρη με το βούτυρο καλά, μέχρι να αφρατέψει.

Πρόσθεσε τα αυγά και το μέλι.

Βάλε όλα τα στερεά υλικά σε ένα μπολ, ανακάτεψέ τα και πρόσθεσέ τα στο μείγμα με τη ζάχαρη, το βούτυρο, τα αυγά και το μέλι. ¨Ανακάτεψε τόσο ώστε να ανακατευτούν όλα τα υλικά.

Μετέφερε τη ζύμη στο ψυγείο για μία ώρα.

Τοποθέτησε τη ζύμη πάνω σε λαδόκολλα, πασπάλισε με αλεύρι ή άχνη ζάχαρη και άνοιξε με τον πλάστη μέχρι να φτάσει στο πάχος που θέλεις. Φώναξε τους sous chefs και με τα κουπάτ κόψτε όλοι μαζί τα μπισκότα στα αγαπημένα σας χριστουγεννιάτικα σχέδια.

Αφαίρεσε τη ζύμη περιμετρικά από τα μπισκότα και ψήσε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C στον αέρα για 12-15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Μην αγχωθείς αν είναι μαλακά μόλις βγουν από τον φούρνο, θα σκληρύνουν σύντομα.

Πάνω σε μία λαδόκολλα, άνοιξε με τον πλάστη τη ζαχαρόπαστα. Με τη βοήθεια των παιδιών (και των κουπάτ) κόψε κομμάτια ζαχαρόπαστας, ένα για κάθε μπισκότο που θέλεις να καλύψεις.

Για να κολλήσεις τη ζαχαρόπαστα πάνω στο μπισκότο, βρέξε με λίγο νερό την κάτω επιφάνεια της ζαχαρόπαστας και τοποθέτησέ τη πάνω στο μπισκότο. Συνέχισε τη διακόσμηση με μικρά χρωματιστά καραμελάκια ή ακόμα και ζαχαρόπαστα σε διαφορετικό χρώμα. The sky is the limit, οπότε άφησε τη φαντασία σου και τους sous chefs ελεύθερους!

Tip1! Αν φτιάξεις τα μπισκότα μαζί με τα μικρά, θα γίνουν σίγουρα πιο νόστιμα- στο εγγυώμαι!

Tip2! Μπορείς να τοποθετήσεις τα μπισκότα σε όμορφα, μεταλλικά Χριστουγεννιάτικα κουτιά και να κάνεις το πιο γλυκό δώρο στα αγαπημένα σου πρόσωπα. Εναλλακτικά, μπορείς να προσθέσεις μία κόκκινη κορδέλα στο κάθε μπισκότο και να δημιουργήσεις ένα νόστιμο στολίδι που θα κρεμάσεις στο δέντρο σας.

Καλή επιτυχία και καλές γιορτές!

Σίβυλλα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *