Baby’s first Christmas

Tips to make it extra special!

Τα Χριστούγεννα είναι πάντα μαγικά, αλλά τα πρώτα σου Χριστούγεννα ως μαμά θα είναι τα καλύτερα της ζωής σου. Στο άρθρο που ακολουθεί έχω συγκεντρώσει 10 tips για να απολαύσεις τα πιο ξεχωριστά Χριστούγεννα ever- τα πρώτα με το μωράκι σου. Έτοιμη;

Ξεκίνησε μία παράδοση

Από φέτος ο τρόπος που γιορτάζεις τα Χριστούγεννα αλλάζει. Με αφορμή τα πρώτα Χριστούγεννα του μωρού, δημιούργησε τη δική σου οικογενειακή γιορτινή εθιμοτυπία, που  μέσα στα επόμενα χρόνια θα γίνει παράδοση. Δεν χρειάζεται κάποια υπερπαραγωγή, αλλά ένα οικογενειακό έθιμο που θα επαναλαμβάνεις κάθε χρόνο, μέχρι το μωράκι σου να μεγαλώσει. Ποια ταινία ή ποιο βιβλίο σηματοδοτεί την έναρξη της γιορτινής περιόδου; Πότε φέρνει τα δώρα ο Άγιος Βασίλης; Τι του αφήνουμε για κέρασμα κάτω από το δέντρο; Πότε φτιάχνουμε τους κουραμπιέδες, τα μελομακάρονα και τα gingerbread cookies; Βγάζουμε ετήσια Χριστουγεννιάτικη φωτογραφία με matching πιτζάμες; Πώς περνάμε την παραμονή των Χριστουγέννων και το πρωινό της Πρωτοχρονιάς;

Δημιούργησε ένα ξεχωριστό στολίδι

Φτιάξτε ένα ξεχωριστό στολίδι για το δέντρο που θα θυμίζει για πάντα τα πρώτα σας Χριστούγεννα μαζί. Μπορείς να γεμίσεις μία διάφανη μπάλα με το πρώτο του καλτσάκι ή το βραχιόλι από το μαιευτήριο ή να δημιουργήσεις το αγαπημένο σου στολίδι, αποτυπώνοντας το μικροσκοπικό του πατουσάκι σε πηλό. Διάφανες μπάλες DIY μπορείς να βρεις στο Jumbo και στο Flying Tiger. Εναλλακτικά, μπορείς να αγοράσεις ένα χριστουγεννιάτικο στολίδι, στο οποίο θα αναγράφετε το όνομα του μωρού σου και το έτος. Θα βρεις πολλές επιλογές στο etsy.

Αγόρασε χριστουγεννιάτικες πιτζάμες για όλη την οικογένεια 

Μπορείς να σκεφτείς καταλληλότερο outfit για τα Σαββατοκύριακα που χουχουλιάζετε όλοι μαζί στον καναπέ με μαραθώνιο Χριστουγεννιάτικων ταινιών και μπισκότα; Ή για το πρωινό των Χριστουγέννων που θα ανοίξετε όλοι μαζί τα δώρα;  Βρες ένα σχέδιο που σας αρέσει -ρώτα και τον μπαμπά, και βγάλε αναμνηστικές φωτογραφίες. Θα βρεις πολλές επιλογές με matching πιτζάμες για όλη την οικογένεια στα Marks & Spencer, στο My Christmas Pyjamas, και στο etsy.

Φτιάξε αυτοσχέδιες ευχετήριες κάρτες για τον παππού και τη γιαγιά. Και όχι μόνο.

Οι χριστουγεννιάτικες ευχετήριες κάρτες είναι η τέλεια αφορμή για να ποζάρεις αγκαλιά με το μωρό σου και να στείλεις τις ευχές της οικογένειας σε συγγενείς και φίλους. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια φωτογραφία όλης της οικογένειας ντυμένη χριστουγεννιάτικα ή απλά μία φωτογραφία του μωρού. Εκτύπωσέ τη, γράψε μία γλυκιά λεζάντα και στείλε τη στους αγαπημένους σου.

Στόλισε το σπίτι

Μερικά φωτάκια, ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο και λίγα χριστουγεννιάτικα στολίδια είναι αρκετά για να δημιουργήσεις μία γιορτινή ατμόσφαιρα στο σπίτι, που θα δώσει στο μωράκι σου τα ερεθίσματα που θα συνδυάσει σιγά-σιγά με τις γιορτές. Μπορεί να μην καταλαβαίνει ακόμα την έννοια των Χριστουγέννων, θα εντυπωσιαστεί όμως από την αντανάκλαση από τα φωτάκια, τη χριστουγεννιάτικη μουσική και θα απολαύσει τον επιπλέον χρόνο με τη μαμά και τον μπαμπά. Η γιορτινή ατμόσφαιρα είναι πολύ σημαντική για το μικράκι σου και αντιπροσωπεύει ένα μεγάλο μέρος αυτού που θα προσβλέπει στα επόμενα χρόνια, καθώς θα μεγαλώνει. 

Βγάλε φωτογραφίες

Ναι, το ξέρω, δεν κάνεις και τίποτα άλλο απ’ όταν γεννήθηκε το μωρό, αλλά στις γιορτές έχεις ακόμα έναν λόγο να συνεχίσεις. Δεν θέλεις να χάσεις τις «πρώτες του φορές» – από την πρώτη του φωτογραφία ντυμένο Άγιο Βασίλη ή ξωτικό μπροστά στο δέντρο, μέχρι την έκφρασή του όταν ξετυλίγει το πρώτο του χριστουγεννιάτικο δώρο. Βγάλε όσες περισσότερες φωτογραφίες μπορείς και απαθανάτισε όλες τις μικρές γιορτινές στιγμές.

Tip! Μην κρατήσεις τις φωτογραφίες στο κινητό σου. Εκτύπωσέ τες και δημιούργησε ένα πραγματικό φωτογραφικό άλμπουμ που θα διατηρήσει τις γιορτινές στιγμές αξέχαστες για πάντα.

Διάβασε Χριστουγεννιάτικα παραμύθια

Δεν έχει σημασία αν το μικρό σου καταλαβαίνει την ιστορία που του διαβάζεις. Ακούγοντας τη γλυκιά χροιά της φωνής σου βυθισμένο στην αγκαλιά σου, είναι σίγουρο ότι θα αισθάνεται ευτυχία και ζεστασιά. Αυτή δεν είναι άλλωστε η ουσία των Χριστουγέννων;

Βγείτε μία Χριστουγεννιάτικη βόλτα

Ντυθείτε καλά και βγείτε μια βόλτα στο κέντρο της πόλης. Περπατήστε στους φωταγωγημένους δρόμους και χαζέψτε τις χριστουγεννιάτικες βιτρίνες των καταστημάτων. Το μικράκι σου θα εντυπωσιαστεί από τα στολισμένα κτήρια και τα φωτάκια στο δρόμο και εσύ θα μπεις για τα καλά στο πνεύμα των εορτών. Μην ξεχάσεις να βγάλεις φωτογραφίες!

Ακούστε Χριστουγεννιάτικα τραγούδια

Χριστούγεννα χωρίς μουσική δεν γίνονται. Τραγουδήστε, χτυπήσετε μαζί το τριγωνάκι για τα κάλαντα και κάντε παλαμάκια. Παραδοσιακά κάλαντα, χριστουγεννιάτικη μουσική ή παιδικά τραγούδια; Γέμισε το σπίτι σου με αισιόδοξες, γιορτινές μελωδίες και το μωράκι σου με όμορφα συναισθήματα!

Μην ξοδέψεις μια περιουσία για το δώρο του

Μην αγχώνεσαι να βρεις το τέλειο δώρο για το μωράκι σου- το πιθανότερο είναι να βρει περισσότερο ενδιαφέρον το χαρτί περιτυλίγματος και τη συσκευασία παρά το ίδιο το δώρο. Χριστούγεννα σημαίνει περισσότερος χρόνος με τη μαμά και τον μπαμπά. Απογεύματα με παιχνίδι, χριστουγεννιάτικες ταινίες και παραμύθια, αγκαλιές και φιλιά διαρκείας. Και αυτό είναι το πιο όμορφο δώρο που μπορείς να κάνεις στο μωράκι σου!

Τα πρώτα σου Χριστούγεννα ως μαμά δεν μπορεί παρά να είναι ξεχωριστά, αφού κρατάς ήδη το πιο όμορφο δώρο στην αγκαλιά σου: το μωράκι σου! Δημιούργησε όμορφες αναμνήσεις, απόλαυσε κάθε μικρή ή μεγάλη στιγμή και βγάλε πολλές φωτογραφίες! Και ένα tip για το μέλλον: Τα Χριστούγεννα με μωρό είναι πολύ πιο εύκολα απ’ ότι θα είναι τα Χριστούγεννα με νήπιο! 

Καλές γιορτές! Και του Χρόνου! 
Σίβυλλα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *