My favorite Christmas movies of all times!

Ready for a holiday movie marathon?

It’s the most wonderful time of the year! Τα Χριστούγεννα είναι μία ανάσα μακριά και δεν υπάρχει καλύτερο μέρος να τα γιορτάσεις από το σπίτι. Φτιάξε ζεστή σοκολάτα ή χριστουγεννιάτικο κόκκινο κρασί, άναψε τα λαμπάκια του δέντρου, πάρε κουβέρτα, την πιατέλα με τα μελομακάρονα, τον μπαμπά και το μικράκι σου αγκαλιά, βολευτείτε όλοι μαζί στον καναπέ και ετοιμαστείτε για ένα μαραθώνιο Χριστουγεννιάτικων ταινιών. Μετά από ώρες παρακολούθησης και ένα Q&A στο Instagram, κατέληξα στις 23 καλύτερες χριστουγεννιάτικες ταινίες για να δεις φέτος με εκείνον και το μωράκι σας , που θα σου δώσουν την τέλεια δικαιολογία για να οργανώσεις βραδιές κινηματογράφου και να απολαύσεις ακόμα περισσότερες cozy βραδιές στο σπίτι.
Διάβασε τον οδηγό που ακολουθεί, μάζεψέ τους όλους στον καναπέ και πάτα το play.

Σσσς, αρχίζει…

The Holiday (2006)

IMDb: 6,9/10

Δύο απογοητευμένες 30 something κοπέλες, μία νευρωτική Αμερικανίδα και μια ρομαντική Αγγλίδα , αποφασίζουν να ανταλλάξουν σπίτια -και ζωές- ενόψει Χριστουγέννων,  και ανακαλύπτουν συντρόφους μετ’ εμποδίων. Μία από τις πολύ-πολύ αγαπημένες μου ταινίες. Μπορεί να μην έχει την πιο πρωτότυπη πλοκή, αλλά δεν βαριέμαι να την βλέπω ξανά και ξανά κάθε χρόνο.

The Polar Express (2004)

IMDb: 6,6/10

Ένα μαγικό ταξίδι προς τον Βόρειο Πόλο αποδεικνύει πως o Άγιος Βασίλης υπάρχει, αρκεί να το πιστεύει κανείς. Μια από τις πιο συγκινητικές Χριστουγεννιάτικες ταινίες ever και η αγαπημένη ταινία της Αριάδνης- όλο τον χρόνο, όχι μόνο τα Χριστούγεννα.

Love Actually (2003)

IMDb: 7,6/10

Όχι δεν είναι cheesy, είναι το σήμα κατατεθέν των Χριστουγεννιάτικων ταινιών. Ένας πρωθυπουργός που ερωτεύεται τη γραμματέα του, ένας συγγραφέας που ερωτεύεται την οικιακή βοηθό του, ένας χήρος που δίνει συμβουλές στον 11χρονο γιο του για να προσελκύσει το κορίτσι των ονείρων του, μία νεόνυμφη που δεν αντιλαμβάνεται τον έρωτα του κολλητού του άντρα της για την ίδια και ένας ξεπεσμένος ροκ σταρ που σκαρφαλώνει και πάλι στην κορυφή των charts. Δέκα διαφορετικές ιστορίες καθημερινών ανθρώπων με θέμα τον έρωτα και φόντο το χριστουγεννιάτικο Λονδίνο. Θυμός, απογοήτευση, πόνος, θλίψη, αγάπη- αυτή η ταινία τα έχει όλα. Καταπληκτικές ερμηνείες, εκπληκτικό καστ και συγκλονιστικό soundtrack! Να τη δεις!

Home alone (1990)

IMDb: 7,6/10

Το απόλυτο χριστουγεννιάτικο blockbuster όλων των εποχών και μία από τις πιο κλασσικές Χριστουγεννιάτικες κωμωδίες που πρέπει να (ξανά) δεις αυτές τις γιορτές. Λατρεύω αυτή την ταινία, γιατί μου θυμίζει τα παιδικά μου χρόνια. Την έχω δει τόσες φορές και παρ’ όλ’ αυτά την ξαναβλέπω με τον ίδιο ενθουσιασμό κάθε χρόνο. Δεν χρειάζεται να πω πολλά. Ο μικρός Kevin έχει μπει για τα καλά στις καρδιές και στα σπίτια μας όλα αυτά τα χρόνια. Είτε την έχεις δει είτε όχι, να τη ξαναδείς.

Miracle on 34th street (1994)

IMDb: 6,6/10

Ένας καλόκαρδος, ευγενικός γεράκος που προσλαμβάνεται από μεγάλο πολυκατάστημα για να υποδυθεί τον Άγιο Βασίλη την περίοδο των γιορτών, υποστηρίζει ότι είναι πραγματικά ο Άγιος Βασίλης. Τον θεωρούν τρελό, τον οδηγούν στο ψυχιατρείο και η υπόθεση φτάνει μέχρι τα δικαστήρια. Η γνωριμία του με ένα δύσπιστο, μικρό κορίτσι και τη μητέρα του αλλάζει τα δεδομένα, αφού καταφέρνει να το πείσει, ότι τελικά συμβαίνουν θαύματα. Μια συγκινητική ταινία -ύμνος στην ανθρωπιά και την αθωότητα που, μάλιστα, βραβεύτηκε και με Όσκαρ.

It’s a Wonderful Life (1946)

IMDb: 8,6/10

Αυτή η ταινία είναι πραγματικό αριστούργημα-και δεν υπερβάλω! Ένας οικογενειάρχης πνιγμένος στα χρέη βρίσκεται στα πρόθυρα αυτοκτονίας, όταν ο φύλακας άγγελός του, του υπενθυμίζει πόσο ανάγκη τον έχουν οι αγαπημένοι του και τελικά, πόσο υπέροχη είναι η ζωή. Μια άκρως συγκινητική ιστορία που μας κάνει να θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι και μία από τις πιο κλασικές Χριστουγεννιάτικες ταινίες, που αξίζει να δεις ξανά και ξανά!

Klaus (2019)

IMDb: 8,2/10

Μέσα στην πληθώρα των Χριστουγεννιάτικων ταινιών που προσφέρονται κάθε χρόνο για χουχουλιάρικες βραδιές δίπλα στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο, ίσως δεν προσέξεις το Klaus. Μεγάλο λάθος. To Klaus είναι η χριστουγεννιάτικη ταινία του Netflix που πρέπει οπωσδήποτε να δεις φέτος. Η ταινία παρουσιάζει την ιστορία του Jasper, ενός κακομαθημένου ταχυδρόμου που καλείται να αναλάβει το ταχυδρομείο ενός μικροσκοπικού, αλλά άκρως τρομακτικού χωριού του Αρκτικού Κύκλου, όπου όλοι μισιούνται μεταξύ τους. Τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά για εκείνον μέχρι που γνωρίζει έναν πρώην κατασκευαστή παιχνιδιών και νυν απομονωμένο ξυλουργό με το όνομα Klaus. Και μαζί αλλάζουν τα πάντα. Μία υπέροχη animation ταινία, όπως οι παλιές και ακόμη καλύτερη, που περνάει πολύ σημαντικά μηνύματα. Σας είπα ότι είναι διαθέσιμη στο Netflix; Σας το ξαναλέω: Είναι διαθέσιμη στο Netflix.

Serendipity (2001)

IMDb: 6,9/10

Ο Jonathan και η Sara συναντιούνται σε κεντρικό πολυκατάστημα της Νέας Υόρκης κατά την διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων αγορών. Νιώθουν έντονη έλξη ο ένας για τον άλλο, αλλά δεν είναι γραφτό να καταλήξουν μαζί. Ώσπου συναντιούνται ξανά, μερικά Χριστούγεννα αργότερα. Αν σας αρέσουν οι αισθηματικές ταινίες με χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, θα λατρέψετε τη συγκεκριμένη. Να τη δείτε- ιδανικά αγκαλίτσα με εκείνον.

The Grinch (2018)

IMDb: 6,3/10

Σε μια μικρή χαρούμενη πόλη που έχει εμμονή με την εορταστική ατμόσφαιρα και τα Χριστούγεννα, ζει ο γκρινιάρης και δύστροπος Γκριντς, που σιχαίνεται τις γιορτές, σε βαθμό που αποφασίζει να κλέψει τα Χριστούγεννα της πόλης. Μία φανταχτερή και λαμπερή διασκευή του ομώνυμου παραμυθιού, που θα απολαύσει όλη η οικογένεια.

The Family Man (2000)

IMDb: 6,8/10

Ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας της Γουόλ Στριτ, ζει την εργένικη ζωή του, πιστεύοντας πως δεν του λείπει τίποτα. Μέχρι που το πρωινό των Χριστουγέννων ξυπνά παντρεμένος με την κοπέλα που είχε χωρίσει 13 χρόνια πριν και πατέρας των δύο παιδιών τους. Πολύ ευχάριστη ταινιούλα για να δείτε αγκαλίτσα φέτος τα Χριστούγεννα.

Arthur Christmas (2011)

IMDb: 7,1/10

Όλοι έχουμε ακούσει ιστορίες για τον Άγιο Βασίλη και τους βοηθούς του, όμως, τι γνωρίζουμε για τον γιο του; Όταν το άρτια εξοπλισμένο επιτελείο του Άγιου Βασίλη στον Βόρειο Πόλο ξεχνά να παραδώσει ένα παιδικό δώρο, ο αδέξιος μικρός γιος του, Άρθουρ, αναλαμβάνει να διορθώσει το λάθος του μπαμπά του με τον παλιό παραδοσιακό, πλην επικίνδυνο πλέον τρόπο. Μία υπέροχη animated ταινία, που αξίζει να παρακολουθήσεις με το μικράκι σου.

12 Gifts Of Christmas (2015)

IMDb: 6,5/10

Μια καλλιτέχνιδα που ψάχνει απεγνωσμένα για δουλειά, γνωρίζει έναν επιτυχημένο διαφημιστή και αναλαμβάνει να δουλέψει για αυτόν ως προσωπική βοηθός αγορών. Ανάλαφρη και ευχάριστη χριστουγεννιάτικη ταινία- θα τη βρεις στο Netflix.

While you were sleeping (1995)

IMDb: 6,7/10

Μια υπάλληλος στο μετρό ισχυρίζεται ότι είναι η αρραβωνιαστικιά ενός άντρα, ο οποίος βρίσκεται σε κώμα. Όμως τα πράγματα περιπλέκονται όταν ερωτεύεται τον αδελφό του. Μία γλυκιά ρομαντική ιστορία με φόντο τα Χριστούγεννα, που μας δημιουργεί γλυκά συναισθήματα από την αρχή μέχρι το τέλος.

Christmas Inheritance (2017)

IMDb: 5,7/10

Για να κληρονομήσει την οικογενειακή επιχείρηση, η κακομαθημένη Έλεν πρέπει να επισκεφτεί την πατρίδα του πατέρα της, όπου θα γνωρίσει την αξία της εργασίας και της αλληλεγγύης. Χαλαρή Χριστουγεννιάτικη ταινιούλα, ότι πρέπει για christmasy night ins. Διαθέσιμη στο Netflix. Να τη δεις!

The Santa Clause (1994)

IMDb: 6,5/10

Ο ορισμός αυτού που λέμε «οικογενειακή ταινία»! Εξαιτίας ενός ατυχήματος, ένας χωρισμένος πατέρας αναγκάζεται να πάρει τη θέση του Άγιου Βασίλη. Είκοσι χρόνια μετά την πρώτη προβολή του, το The Santa Clause αποτελεί μια κλασική χριστουγεννιάτικη ταινία, με ανάλαφρο χαρακτήρα και θετική ενέργεια.

Love Hard (2021)

IMDb: 6,4/10

Αυτή η ταινία είναι το rom com που δεν πρέπει να χάσεις φέτος τα Χριστούγεννα. Μία δημοσιογράφος από το Λος Άντζελες ταξιδεύει στην άλλη άκρη της χώρας, ώστε να κάνει έκπληξη στον άντρα που γνώρισε μέσω μίας εφαρμογής γνωριμιών. Αυτή η ταινία ξεπέρασε τις προσδοκίες μου, οπότε από εμένα είναι σίγουρα ναι. Θα τη βρεις στο Netflix.

A Christmas Carol (1984)

IMDb: 7,8/10

H κλασική Χριστουγεννιάτικη Ιστορία, με τον γκρινιάρη, παράξενο και τσιγκούνη γέρο Σκρουτζ, που έρχεται αντιμέτωπος με το παρελθόν, τον παρόν και το μέλλον, ανακαλύπτει το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων και να ξαναβρίσκει την ανθρωπιά του. Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Charles Dickens και έχει μεταφερθεί πολλές φορές στη μεγάλη οθόνη, όμως η εκδοχή του 1984 είναι -για μένα- μία από τις πιο κλασικές και πετυχημένες.

Scrooged (1988)

IMDb: 7/10

Ένας αντιπαθητικός και αδίστακτος τηλεοπτικός παραγωγός, ο οποίος βασανίζει τους υπαλλήλους του και ποδοπατά τους πάντες και τα πάντα, προκειμένου να κάνει τη δουλειά του, δέχεται την παραμονή των Χριστουγέννων την επίσκεψη τριών φαντασμάτων, που τον κάνουν να αναθεωρήσει τις απόψεις του για τη ζωή. Πρόκειται για μία διαφορετική εκδοχή της κλασικής ιστορίας «A Christmas Carol», που σίγουρα αξίζει να δεις- έστω μία φορά.

National Lampoon’s Christmas Vacation (1989)

IMDb: 7,6/10

Μία οικογένεια σχεδιάζει να περάσει παραδοσιακά Χριστούγεννα στο σπίτι.  Όμως τίποτα δεν πάει βάσει σχεδίου και η μία διασκεδαστική αναποδιά διαδέχεται την άλλη. Μία cult Χριστουγεννιάτικη κωμωδία με πολύ γέλιο.

Holidate (2020)

IMDb: 6,1/10

Δύο άγνωστοι γνωρίζονται σε ένα πολυκατάστημα τα Χριστούγεννα και αφού γκρινιάζουν ο ένας στον άλλο για το πόσο απαίσιες είναι οι γιορτές, αποφασίζουν να γίνουν το Holidate ο ένας του άλλου. Αν σου αρέσουν οι ταινίες που παρά τις πιθανότητες το αγόρι και το κορίτσι τελικά ερωτεύονται, σου προτείνω να τη δεις ανεπιφύλακτα. Είναι διαθέσιμη στο Netflix και είναι ίσως η πιο αστεία Χριστουγεννιάτικη κωμωδία που είδα φέτος.

New year’s eve (2011)

IMDb: 5,7/10

Το «New Years Eve» παρακολουθεί τις ζωές διαφορετικών ανθρώπων που προετοιμάζονται για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στη Νέα Υόρκη. Πρόκειται για μια ταινία με εντυπωσιακό καστ και υπέροχη μουσική που περνάει μηνύματα για την αγάπη, την ελπίδα, τη συγχώρεση, τις δεύτερες ευκαιρίες και τα νέα ξεκινήματα.

The Family Stone (2005)

IMDb: 6,3/10

«Κι αν δεν με συμπαθήσουν;» Η κλασική ανησυχία κάθε γυναίκας που πρόκειται να γνωρίσει τους συγγενείς του καλού της. Τελικά δεν την συμπαθούν και τα πράγματα δεν πηγαίνουν καθόλου καλά. Αξίζει να τη δεις!

The Holiday Calendar (2018)

IMDb: 5,7/10

Η λίστα κλείνει με το The Holiday Calendar, την ελαφρώς ανατρεπτική Χριστουγεννιάτικη ταινία του Netflix, που θέλει τον έρωτα να κρύβεται μπροστά στα μάτια μας. Μία νεαρή φωτογράφος, παίρνει δώρο από τον παππού της ένα παλιομοδίτικο εορταστικό ημερολόγιο που μοιάζει να προβλέπει το μέλλον. Αν πιστεύεις στην καθημερινή μαγεία, μην το χάσεις. Δεν θα δώσει σε όλους μας ο παππούς ένα ημερολόγιο-κουκλόσπιτο που θα μας αλλάξει τη ζωή, αλλά ένα μαγικό σημάδι ίσως το δούμε κι εμείς αυτά τα Χριστούγεννα. Ας έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά, λοιπόν.

Κουβερτούλα, πυτζαμούλες, ζεστή σοκολάτα και ταινίες. Αυτή είναι η τάση της εποχής, τελικά, και όχι τα λεοπάρ και οι παγιέτες. Βολευτείτε στον καναπέ ή στο κρεβάτι και πατήστε το play.

Καλή διασκέδαση και καλές γιορτές!

Σίβυλλα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *